Her kan du nyte rein frå Jotunheimen

Tallerken med reinsdyrmiddag.
Grønn aluminiumskopp med kaffe. På kanten av koppen hviler en bit med tørket reindykjøtt.

Produkt som er laga av rein frå Jotunheimen kan du kjøpe gjennom spesielt utvalde samarbeidspartnerar og på spisestader med god smak for unike råvarer.

Dersom du har fått servert eit godt restaurantmåltid der rein har fått spelt hovudrolla, kan det godt hende at du har vore så heldig å oppleve den unike smaken av Jotunheimen.

Dette er spisestadene som har rein frå Jotunheimen på menyen:

  • Bessheim (ekstern lenke)
  • Ein annan heim
  • Og ein heim til

Men det er ikkje berre på restaurantar og fjellhotell du kan nyte den unike råvara vår. Du kan også kjøpe produkta i utvalde butikkar og direkte gjennom samarbeidspartnerane våre.

Slakting
Fram reinlag og Filefjell reinlag

Vi planlegg å starte årets reinslakt torsdag 31. August. Vi regner med å halde på i 3 dagar, men må ta værforbehold.

Slakteplassen finn du på Seksin.
Køyr frå Beitostølen i ca. 25 minutter (bomveg), via Beito mot Slettefjellvegen, ta av ved sydenden av Fleinsendin og følg skiltet til Olø. Du finn slakteplassen på venstre side av vegen. Frå E16 i Vang tek du av ved Hemsing bru, køyrer Slettefjellvegen, tar av til venstre ved sydenden av Fleinsendin og kjør deretter mot Olø. Ca 25 minutter kjøretid fra Hemsing bru.

Reingjeter midt i reinflokken. Reinflokken springer i ring i innhegning.

Det er anledning til å kjøpe kjøtt. Vi selger heile dyr (skrotter) for kr. 156,- pr. kg (inkl. mva). Du kan betale med bankkort på slakteplassen. Pga. vanskelige forhold for mobiltelefon kan vi dessverre ikke benytte Vipps.

Her er forhandlarane der du kan kjøpe produkt laga av rein frå Jotunheimen:

Stensaas logo. (Kjøttforedler)

Stensaas

Stensaas Reinsdyrslakteri ligger mellom Røros og Brekken og drives i dag av tredje generasjon Stensaas. Det som nå er en solid familiebedrift startet så smått med en reinhandel i ny og ne rundt 1890. Siden da og frem til i dag har vi utviklet oss til å bli et av landets største og mest moderne reinsdyrslakteri.

Nordås gårdskjøtt, logo. (Kjøttforedler)

Nordås gårdskjøtt

Nordås Gårdskjøtt er en familiedrevet bedrift som er basert på vårt eget gårdsbruk, Nordås Gård på Skreia.

Helt fra starten i 1998 har vi hatt som hovedfokus og produsere mat av høy kvalitet.
Vi har 3 viltmottak og her på Nordås tar vi imot og videreforedler viltkjøtt fra drøyt 450 elg og hjort,6500 reinsdyr, samt kalve- og storfekjøtt fra eget oppdrett.

Suppe i kopp med speket reinsdyrkjøtt som topping. Dandert på reinsdyrskinn. Reinsdyrhorn rundt.

Har du allereie kjøpt eit kjøttprodukt av rein frå Jotunheimen, men er usikker på korleis du skal tilberede den edle råvara?