Reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker

Norsk og eksotisk, reinsdyrkjøtt er noko av det mest spennande vi har av norske råvarer. Server kjøttet som ein herleg biff med vaniljesmør og rotgrønnsaker.

Reisndyrbiff med grønnsaker og saus, innbydende anrettet på tallerken.

4 porsjonar
Tid: 20-40 min
Vanskelegheitsgrad: Middels

INGREDIENSAR:

VANILJESMØR

  • 200 g romtemperert smør
  • Frø fra 0,5 stk. vaniljestong
  • 2 ss finhakka frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kverna pepper

ROTGRØNNSAKER

  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. kålrot
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 ts salt til koking
  • 2 ss margarin til steiking
  • 2 ss finhakka bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kverna pepper

SLIK GJER DU

  1. Pisk saman ingrediensar til vaniljesmør i ei kjøkkenmaskin til du får eit krema og luftig smør. Set smøret til side.
  2. Skrell grønnsaker og kutt dei i grove bitar. Kok grønnsaksbitane så vidt møre i ein kjele med lettsalta vatn. 
  3. Skjær kjøttet i biffar (à 200 g) og krydre med salt og pepper.
  4. Brun biffane i margarin på sterk varme, ca. 1 minutt på kvar side. Ettersteik på lågare varme, 1-2 minutter på kvar side. La biffane kvile 5 minutter før du serverer dei.
  5. Hell av kokevatnet på grønnsakene. Steik grønnsakene i ei varm steikepanne med margarin til dei får ei fin gyllen farge. Dryss over hakka bladpersille og krydre med salt og pepper.

Server møre biffar av reinflatbiff med rotgrønnsaker og vaniljesmør.