Oppskrifter
Rein frå Jotunheimen er ei gave av ei råvare for deg som er oppteken av rein mat og unike, gode smakar du ikkje får andre stader.
Rein frå Jotunheimen er ein nasjonal matskatt og det einaste reinsdyrkjøttet som er tildelt Beskyttet geografisk betegnelse. Det er det fantastiske fjellbeitet som bidreg til det unike næringsinnhaldet og den gode smaken. Ein smak av fjellheimen som du ikkje får frå andre råvarer enn nettopp reinsdyr på Jotunheimen.
Ta godt vare på den edle råvara når du tilbereder den, og nyt måltidet saman med dei rundt deg.
Nedanfor får du oppskrifter der reinsdyrkjøtt og andre delar av dyret spelar hovedrolla. Ynskjer du fleire tips til korleis du kan tilberede reinskjøt, sjå gjerne Matprat sine nettsider. Der finn du både nyttige artiklar og svært gode oppskrifter.
-
Reinsdyrfilet med sopp, fløytekokte poteter og viltsaus
Reinsdyr har eit jordaktig preg i smaken som er unikt. Det er vårt urdyr. Vær forsiktig med peppar på rein, for det kamuflerer den karakteristiske smaken.
-
Reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker
Norsk og eksotisk, reinsdyrkjøtt er noko av det mest spennande vi har av norske råvarer. Server kjøttet som ein herleg biff med vaniljesmør og rotgrønnsaker.
-
Klassisk reinsdyrsteik
Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert. Med sin kraftige viltsmak gjev det mange gleder ved matbordet.
-
Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp
Ein gong i blant er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet gir garantert store matopplevingar og er perfekt mat å invitere gjestar på!
-
Viltgryte med reinsdyr
Den perfekte gryteretten for myrke haustkveldar. Eller kvifor ikkje lage på førehand, og ta med som smakfullt turfylgje til fjells?
-
Heimelaga is med rista reinsdyrkjøtt
Den perfekte desserten for hobbygourmeten som vil glede gjestane sine med ei unik avslutning på eit godt måltid.