Her kan du nyte rein frå Jotunheimen

Tallerken med reinsdyrmiddag.
Grønn aluminiumskopp med kaffe. På kanten av koppen hviler en bit med tørket reindykjøtt.

Produkt som er laga av rein frå Jotunheimen kan du kjøpe gjennom spesielt utvalde samarbeidspartnerar og på spisestader med god smak for unike råvarer.

Dersom du har fått servert eit godt restaurantmåltid der rein har fått spelt hovudrolla, kan det godt hende at du har vore så heldig å oppleve den unike smaken av Jotunheimen.

Dette er spisestadene som har rein frå Jotunheimen på menyen:

Men det er ikkje berre på restaurantar og fjellhotell du kan nyte den unike råvara vår. Du kan også kjøpe produkta i utvalde butikkar og direkte gjennom samarbeidspartnerane våre.

Slakting

Slakteplassen til Fram finn du på Seksin.
Køyr frå Beitostølen i ca. 25 minutter (bomveg), via Beito mot Slettefjellvegen, ta av ved sydenden av Fleinsendin og følg skiltet til Olø. Du finn slakteplassen på venstre side av vegen. Frå E16 i Vang tek du av ved Hemsing bru, køyrer Slettefjellvegen, tar av til venstre ved sydenden av Fleinsendin og kjør deretter mot Olø. Ca 25 minutter kjøretid fra Hemsing bru. Det er mogleg å kjøpe kjøt og innmat på slakteplassen

Vågå tamrein har haustslakting på Valdresflye midt i september, ved RV 51. Vinterslaktinga, som brukar å vera i desember, føregår i Fugelsæterområdet. For å koma dit kjører ein inn mot Veodalen, frå Randsverk. Kjøp av kjøt og innmat kan bestillast hos a-snerle@online.no

Reingjeter midt i reinflokken. Reinflokken springer i ring i innhegning.

Lom tamreinlag slaktar både om hausten og om vinteren på Grønhø. Følg vegen frå Garmo mot Glitterheim. Det er mogleg å kjøpe kjøt og innmat på slakteplassen

Filefjell reinlag har slakting i desember. Slakinga føregår omtrent halvvegs på reinsdyrfløtinga frå sommar/haustbeite til vinterbeite, på Furuhytta over Golsfjellet (RV51) For bestilling av kjøt/innmat ta kontakt med salg@filefjell-reinlag.no

Her er forhandlarane der du kan kjøpe produkt laga av rein frå Jotunheimen:

Stensaas logo. (Kjøttforedler)

Stensaas

Stensaas Reinsdyrslakteri ligger mellom Røros og Brekken og drives i dag av tredje generasjon Stensaas. Det som nå er en solid familiebedrift startet så smått med en reinhandel i ny og ne rundt 1890. Siden da og frem til i dag har vi utviklet oss til å bli et av landets største og mest moderne reinsdyrslakteri.

Nordås gårdskjøtt, logo. (Kjøttforedler)

Nordås gårdskjøtt

Nordås Gårdskjøtt er en familiedrevet bedrift som er basert på vårt eget gårdsbruk, Nordås Gård på Skreia.

Helt fra starten i 1998 har vi hatt som hovedfokus og produsere mat av høy kvalitet.
Vi har 3 viltmottak og her på Nordås tar vi imot og videreforedler viltkjøtt fra drøyt 450 elg og hjort,6500 reinsdyr, samt kalve- og storfekjøtt fra eget oppdrett.

Suppe i kopp med speket reinsdyrkjøtt som topping. Dandert på reinsdyrskinn. Reinsdyrhorn rundt.

Har du allereie kjøpt eit kjøttprodukt av rein frå Jotunheimen, men er usikker på korleis du skal tilberede den edle råvara?